Het verhaal achter de orginele scheidsrechtersset van b+d!

Het verhaal achter de orginele scheidsrechtersset van b+d!

Het begon allemaal met een bekerwedstrijd in het Rijnland/Duitsland begin jaren 70 tussen Andernach en Neuwied. Oprichter van b+d Winfried Baaser was thuis al zijn fluitjes en keukengerei vergeten en moest alles ter plaatse lenen. 'Deze problemen nam ik mee de wedstrijd in en mijn prestaties was hierdoor slecht', zegt Winfried Baaser.


En toch was het - achteraf gezien - een goede dag. Omdat hij het professionele leven van scheidsrechters volledig heeft veranderd. Thuisgekomen kwam hij op het idee voor de scheidsrechtersset.

Het moet een map zijn die alles bevat wat een scheidsrechter nodig heeft om het spel te leiden! Winfried Baaser was toen algemeen directeur van een groothandel in sanitair & verwarming, maar hij had al altijd de wens om zelfstandige te worden. En de scheidsrechter-set was het juiste idee!

De zakenman heeft vanaf het begin ervaren dat het hebben van een eigen bedrijf veel slapeloze nachten kan opleveren: om de productie de moeite waard te maken, moesten we een overeenkomstig groot aantal artikelen hebben om te produceren. Dat kostte enkele honderdduizenden Duitse mark (valuta vóór euro) en was een groot risico - we wisten niet of iemand het ding van ons zou kopen.

Destijds liet de heer Baaser de platte zwarte hoesjes naaien in het Rijnland-Palts stadje Kirn, waar de betreffende industrie praktisch voor de deur was gevestigd. En om zijn nieuwe product bekend te maken bij potentiële klanten, gebruikte de heer Baaser 38 jaar geleden een speciaal medium: hij sloot een reclamefolder bij voor de scheidsrechterskrant DFB. Een voltreffer, want de lezers waren allemaal potentiële klanten en bleken pas op dit aanbod te hebben gewacht. Hij verkocht in het eerste jaar 30.000 stuks van de scheidsrechtersset.

Al snel bood b+d de gele en rode kaarten ook los aan en hadden ze al snel een enorme omzet in spelbriefjes en fluitjes, zelfs met balpennen. Deze producten zijn nu ook verkrijgbaar bij Klaver Sport!De originele scheidsrechtersset van b+d kost €26,95, deze vind je hierrrr!

logo Klaver Sport

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.